Sena Performers Stage

   Presentatie Jonathan Baij en Jörgen Raymann (opening). Terrein open om 12.00 uur!

13:00 - DONNIE EN JOOST!

De show van Ali B. kan niet doorgaan, maar met deze 2 heren hebben we een topstart van 5 mei! Uniek! Dit is een hele, hele exclusieve duo-show die allen in Carre (echt waar) en op Paaspop te zien is geweest. Mis het niet!

Betere bonusaanbiedingen zijn er niet. Niet alleen Donnie maar ook nog Joost. Samen in één optreden. Parmezaan en linkerbaan op het podium. Eenhoorn vs bamischijf. Muziek met de M van Marketing. Twee van de meest originele geesten in de Nederlandse hiphop. Onnavolgbare teksten, geweldige presentatie en altijd een kilometer verder dan de rest. Er is niets als dit en er gaat ook niets komen dat Donnie & Joost benadert. 


14:10 - The Overslept

The Overslept is een Nederlandse pop rock band uit Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Zowel instrumentaal als vocaal staat de performance als een huis, zo bewees de band op festivals als Pinkpop, Paaspop en Appelpop. In mei 2018 verscheen de 'Signals' EP met hierop singles 'Save Our Souls', 'Stolen Car' en 'Figure It Out'.


15:15 - Kraantje Pappie

Kraantje Pappie is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. De Groningse rapper werd na de release van 'Waar is Kraan?' en zijn debuutalbum 'Crane' bekend bij het grote publiek. Hij speelt sinds zijn landelijke doorbraak +-200 shows per jaar, van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend, Crane I en Crane II -clubtours) tot aan de grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Pinkop en Dutch Valley. Op 28 september 2018 komt zijn Album 'Daddy' uit waarvan de track 'Lil Craney' dubbel platina wint met meer dan 160.000 verkochte albums.


15:55 - Stuk!

STUK gaat lekker! Waar ze op YouTube onder de naam StukTV domineren met bijna 2 miljoen abonnees, zijn ze ook in het festival- en club circuit niet meer weg te denken. Met meer dan 200 shows per jaar staat dit ervaren trio bekend om hun energieke liveshows met een hoog party-gehalte!

Zo knalde ze al op Solar, Paaspop, SLAM! Koningsdag, Dreamfields, Matrixx at the Park, ​ParkCity Live, Stoppelhaene, Dutch Valley​, Emporium Festival, Festyland en meer.


16:55 - 5 voor 5

Om 5 minuten voor 5 staan we met alle Bevrijdingsfestivalbezoekers in het land, bijna één miljoen mensen, 5 minuten stil bij onze vrijheid. Bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren en dat we dat in het hele land aan het doen zijn. Maar ook bij de onvrijheid van anderen op de wereld. Vanaf het hoofdpodium op elk Bevrijdingsfestival word je meegenomen in dit symbolische moment. Doe mee, en zorg dat je om 5 voor 5 bij het hoofdpodium bent.


17:30 - Di-Rect

DI-RECT heeft zichzelf compleet in het nieuw gestoken. De sound is dansbaar en opzwepend, de oude soul en funk spat er werkelijk vanaf. De band staat al ruim 15 jaar aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio en live klassiekers. Met twee uitverkochte clubtours en succesvolle optredens op festivals als o.a. Concert at SEA en Pinkpop was 2018 een zeer geslaagd jaar. Deze maand is ook hun nieuwe single 'Devil don't care' uitgekomen!


18:45 - 2 Brothers on the 4th Floor

2 Brothers on the 4th Floor is een Nederlandse eurodancegroep. Hun eerste lied 'Can't Help Myself' kwam in 1990 uit en werd een internationaal succes. Gedurende 1993 en 1994 bereikten hun hits ook de internationale dance scene: Never Alone, Dreams and Let Me Be Free. Hedendaags treden 2 Brothers on the 4th Floor bijna wekelijks op tijdens feesten of festivals. 


19:45 - Nielson

In 2012 scoorde Nielson zijn eerste hit met 'beauty & the brains', waarna zijn carriére een vliegende start maakte.In 2014 ontving hij voor zijn zomerhit ‘Sexy Als Ik Dans’  een platina award. Momenteel heeft Nielson alweer zijn derde album uitgebracht waar het succesvolle nummer 'ijskoud' ook op te horen is. De titel van het derde album van Nielson zegt eigenlijk alles. Diamant is kleurrijk en veelzijdig, en steeds als je ernaar kijkt (of luistert), ontdek je iets nieuws. Diamant staat voor de vernieuwde Nielson, die zich op dit album van een andere kant laat zien.


21:10 - Davina Michelle

In het programma ‘Beste Zangers’ (2018) zingt Davina Michelle het nummer ‘Duurt te Lang’ van Glen Faria. Een record brekende nummer 1 hit die 11 weken op #1 blijft staan. Zo ontvangt Davina awards voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40,’ ‘Hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000,’ ‘Talent van het Jaar,’ ‘Hit van het Jaar,’ en ‘Muziekmoment van het Jaar’ met als bekroning een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ 

 


22:00 - 80's verantwoord

Op 25 oktober staan ze in poppodium de Meester, maar nu alvast een voorproefje tijdens Bevrijdingsfestival Flevoland! Van de Beastie Boys tot Toto en zo'n beetje alles daartussenin. Kom je warm dansen op de Esplanade!


22:45 - THE DIRTY DADDIES

Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. Dit is de eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht de AFAS Live uitverkocht heeft. Het zinderende zevental raast al ruim 6 jaar loeihard door de feesttenten, festivals en clubs en zorgt overal voor een feest-explosie die z’n gelijke niet kent. Ze zullen de avond dan ook feestelijk afsluiten! © 2019 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0