Sena Talent Stage (Esplanade)

   

12:45 // Sarah-Jane

Sarah-Jane was de grote verrassing tijdens het Eurosonic Noorderslag festival, de winnaar van de Amsterdam Pop prijs, en ze is "NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent". Slechts een handvol van de vele verworvenheden die zangeres Sarah-Jane heeft bereikt in zo'n korte tijd. Maar dit is nog maar het begin. Een zeer goed begin van het festival!


13:45 // Lil MG

Lil MG zet Almere op de kaart! Melodieuze refreintjes, catchy flows en zijn originele stemgeluid kenmerken de stijl van deze rapper het best. De 2016 Encore Freshman, speelde al in het voorprogramma van Machine Gun Kelly en Kevin Gates en werd uitgenodigd door Rotjoch voor een 101Barz sessie. Als klap op de vuurpijl werd zijn single 'Paper' bijna een half miljoen keer gestreamd op Spotify.


14.40 // Jonna Fraser

Jonna Fraser is een bijzonder artiest die momenteel zeer snel op weg naar de top is! Hij scoorde grote hits met o.a. "Do or Die" en "Ik kom bij je" en hij kwam al met meer dan 15 singles in de top 100! Jonna Fraser haalde al meer dan 30 MILJOEN views op Youtube! 


15:20 // Popgunnn

Alleen de aller vetste Urban, Dance en Rock tracks knallen live door de speakers zodra deze strakke 6-koppige band het podium betreedt. 
In één doorlopende set van 90 minuten vliegen 60 Hits zonder onderbrekingen je om de oren en zorgt keer op keer voor een ongekend fijn muzikaal oorgasme. Stil staan? Onmogelijk!


16.55 // 5-voor5 moment

Op 5 mei om 5 voor 5 vieren we op alle bevrijdingsfestivals dat we in vrijheid leven. Jij kan onderdeel uitmaken van dat bijzondere moment door op deze facebookpagina je selfie te plaatsen. Zo laat je zien dat je de vrijheid deelt. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend, iedereen zou in vrijheid moeten kunnen leven, daarom geven wij de vrijheid door.
Doe net als Kraantje Pappie, Ellen ten Damme, Gerard Ekdom, Typhoon, Spike, Dennis Weening, Sylvana en vele anderen mee. Je kunt je Selfie op 5 mei voorbij zien komen op de schermen van het Bevrijdingsfestival tijdens het 5 voor 5 moment. Maak een selfie en stuur deze naar #nummer of upload naar facebook.com/5voor5


17:10 // Lisa Lois sings Adele

Momenteel is Lisa Lois druk met een totaal uitverkochte clubtour waarin ze een prachtige tribute aan Adele brengt, op geheel eigen wijze. Samen met haar band heeft ze op 5 mei ruimte kunnen vinden om ook in haar (inmiddels) hometown deze show aan een groot publiek te laten zien. Lisa stond weken lang op nummer 1 met "Hallelujah". Om niet te missen! 

 


18:30 // Barry Hay Flying V Formation

Golden Earring frontman Barry Hay had al jaren het plan een neiuwe band te starten, deze kun je vandaag live aan het werk zien! Deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Verwacht nieuw werk maar ook covers van Golden Earring en andere topsongs! Dit wordt een bijzonder optreden.


20.00 // Mariachi Reloaded

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. De multiculturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke “Cielito Lindo’ Of ‘La Malageña’ geserveerd krijgt. Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta en daagt het publiek uit om ze bij te benen!


21.15 // Waylon

Waylon bracht in november 2016 onverwachts zijn vierde studio album: Seeds. Hij scoorde met zijn debuut album Wicked Way een gouden plaat en won meerdere awards. In oktober 2011 lanceerde Waylon The Escapist, de eerste single van zijn tweede album After All, waarmee hij zich bij de gevestigde namen in de Nederlandse muziek voegde. Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het  Eurovisie Songfestival. Met The Common Linnets bereikte hij de tweede plaats voor Nederland. Van het debuutalbum werden 250.000 exemplaren wereldwijd verkocht. Waylon’s derde album Heaven After Midnight, opgenomen in de Capitol Studio’s in Los Angeles, kwam in 2014 binnen op nummer 1. Op 24 en 25 november 2016 trad hij op in een uitverkocht Rotterdam Ahoy waar hij zijn favoriete liedjes speelde uit de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica.


22.45 // Andy Frasco & the U.N. (USA)

 

Andy Fraso was voor velen dé verrassing op BFF 2016, daarom hebben we hem gevraagd dit jaat het festival af te sluiten! De Amerikaanse band Andy Frasco & The U.N. heeft als motto: ‘We want people to be happy!’. Vandaar dat ze hun toch al aanstekelijke mix van blues, rock en ska injecteren met een flinke dosis feest. Als er een wereldrecord ‘zaal op de kop zetten’ bestaat, heeft Andy Frasco dat al een paar keer verbroken, want geregeld hangt het publiek bij het eerste nummer al in de kroonluchters. De live-energie van dit vrolijke zooitje ongeregeld is ongekend, maar toch slagen ze erin dat gevoel ook in hun studioplaten te leggen, met Happy Bastards (2016) als meest recente bewijs. Tijd voor partyblues & barefootboogie!© 2017 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0