Nieuw in 2019! Bezoek een Vrijheidscollege, veel prachtige akoestische optredens en dansen!

Helemaal nieuw op het Bevrijdingsfestival in 2019!

In onze nieuwe "festivalkerk" een mooi programma met een Vrijheidscollege, solo optredens van bekende muzikanten én een discofeestje!

Alle "Schemerlamp" optredens duren ca. 45 minuten. Een kwartier voor aanvang gaat de zaal open.

Tot 19.00 uur zijn er zitplaatsen in de festivalkerk, vanaf 20.00 uur is het nonstop dansen geblazen met de "discodienst" van dvd-dj Hands Travolta!

14.00: Vrijheidscollege Charles Groenhuijsen

Bezoek het Vrijheidscollege van Charles Groenhuijsen. (reserveer je kaart!)
Charles Groenhuijsen (1954) is journalist, schrijver, spreker en dagvoorzitter. Hij werkte 25 jaar bij de NOS als correspondent in Washington en presentator voor NOVA. Hij schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek.

Je kunt een plekje reserveren via: www.vrijheidscolleges.nl

Dit college wordt voorafgegaan door een "Europa minidebat" tussen Caroline Nagtegaal (VVD)  en
Nilüfer Vogels (VOLT). Waarom zou je op 23 mei gaan stemmen? Wat betekend Europa voor mij?
Meer info op www.ikstemdezekeer.eu 


15:00 uur: Marcel de Groot

Marcel de Groot (inderdaad, de zoon van Boudewijn) is zanger én een begenadigd gitarist. Hij zingt nieuwe liedjes, oudere liedjes en stokoude liedjes. Hij vertelt verhalen en anekdotes. Met koele humor en donkerbruine stem. Lichtvoetig, indringend en immer oprecht.


16:00 uur: Maarten Peters

Maarten Peters was solo succesvol (‘White Horses in the Snow’), fungeerde als bandlid van de Frank Boeijen Groep, is sinds 1991 de trouwe muzikale rechterhand van Margriet Eshuijs en is een veelgevraagd componist. Voor zichzelf heeft Maarten Peters de liederencyclus ‘Bevroren tranen’ geschreven, een bijzonder Nederlandstalig repertoire dat bij herdenkingen (Kamp Westerbork, Auschwitz,  Ravensbrück en Buchenwald) wordt uitgevoerd.17:00 uur: Robert Jan Stips

Toetsenist, zanger, componist, arrangeur en producer Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief met de formatie Nits. Daarvoor had hij al (inter)nationaal naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster en Transister. In 2019 staat Robert Jan Stips weer nadrukkelijk in de belangstelling: met Supersister Projekt en door de recent uitgezonden documentaire ‘De tovenaar van de Nederpop’ (Het uur van de wolf).18:00 uur: Hans Vandenburg

Hans Vandenburg is sinds mensenheugenis het boegbeeld van Gruppo Sportivo. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van deze Haagse band. Gruppo beleefde afgelopen jaar een meer dan geslaagde comeback met het album ‘GREAT’ en de gelijknamige tour langs poppodia en festivals.


20.00-23.00 uur: DE DISCODIENST->DJ HANS TRAVOLTA

De Discodienst met DVD-DJ Hans Travolta!

Alle hits van de afgelopen 40 jaar, mét videclips!

Het is ergens begin jaren 80 als Hans “Travolta” Poeckling zijn carrière begint als plaatjesdraaier.

Vele schoolfeesten en buurthuizen worden door de muziek van Hans opgevrolijkt. Het is de tijd van Grease en Saterday Night Fever.

Al snel word er een drive-in show opgericht en samen met dj vriendjes gaat Hans diverse feesten af om deze te voorzien van de nodige top 40 disco beats.

Op 18 jarige leeftijd word school verruild voor een full time job als dj in het altijd zonnige…Katwijk aan zee!

Het was het begin maar zeker niet het einde. Ruim 25 jaar later kan hij er nog steeds geen genoeg van krijgen en draait door het hele land. De platen heeft hij inmiddels ingeruild voor DVD’s en zijn dj naam is omgedoopt naar DVD Dj Hans Travolta.
Alles wat je hoort, zie je nu ook op mega schermen. Je ziet dus de lekkerste muziek met de originele videoclips. Alle hits vanaf de jaren 70 tot de laatste hits uit de top 40.

Een unieke belevenis door een unieke manier van draaien.© 2019 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0