5 mei Vrijheidsmaaltijdsoep

Geplaatst op: 11-04-2021 00:00

Eet jij op 5 mei met ons mee? 

BINNENKORT VEEL MEER INFO OVER HET BEVRIJDINGSFESTIVAL (ARTIESTEN, TIJDEN, TV/RADIO, ETC!)


5 mei vier je met een vrijheidsmaaltijdsoep in de provincie Flevoland. Maar wat is de geur van vrijheid? Welke geluiden laten jou vrij voelen? Hoe proeft vrijheid? Geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Thuis’ van de kunstlinie Almere willen we op 5 mei de geuren, geluiden, verhalen en herinneringen van inwoners van Flevoland onder de aandacht brengen. 

Bevrijdingsdag vieren we met een Vrijheidsmaaltijd en door samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten met elkaar te spreken, juist op 5 mei. Dat kan niet zoals we dat gewend zijn, maar we hopen toch dat aan zoveel mogelijk tafels in de provincie de Vrijheidsmaaltijdsoep wordt opgediend, er thuis gekookt wordt en soepen afgehaald worden bij de lokale horeca. Op de manieren zorgen we ervoor dat er door het hele land wordt getoost wordt op de vrijheid!

De vrijheidsmaaltijdsoepVoor Bevrijdingsdag 2020 maakten Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie het recept voor de allereerste Vrijheidsmaaltijdsoep. Chef en schrijfster Yvette van Boven neemt het stokje van ze over en heeft een nieuw recept gemaakt. 

“Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, vind ik een oproep tot luisteren naar elkaar echt nodig. Samen aan tafel gaan en daarover praten is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Daarom heb ik een makkelijk, heerlijk recept gemaakt dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Met mijn vele tips kan de soep naar eigen wens worden aangekleed. Geef je kom een eigen draai mee en laat het anderen proeven. Proef ook die van een ander, misschien is die wel verrassend lekker!”Kook mee!Flevolandse ambassadeursNadia Zeroualien Sharon de Miranda geven het recept van Yvette van Boven een Flevolands tintje en stellen in samenwerking met Eva Flantua en de Kunstlinie een speciale editie van de Flevour Box samen vol verse ingrediënten. 

In aanloop naar Bevrijdingsdag delen we ook het recept, waardoor je ook zelf de boodschappen kan doen en op 5 mei kan meekoken. Maak een extra grote pan soep en deel deze met je buren, familie of een vriend. Op deze manier kunnen we op 5 mei samen eten, praten en toosten op de vrijheid.


Ook kun je op 5 mei live meekoken met Nadia Zerouali. In de aanloop naar Bevrijdingsdag delen we hier meer over. 


Wil jij ook een bijdrage leveren? 

Ben jij een Flevolandse ondernemer en wil jij blikken soep of Flevour Boxen doneren aan een goed doel? Heb je een horecazaak en wil je op 5 mei ook wel zelf de soep koken en verkopen of heb jij een winkel waar je de blikken soep wilt verkopen? Het kan allemaal! 


Neem contact op met Eva Flantua van Studio Daagsch via eva@studiodaagsch.com of neem telefonisch contact op via 06-53999388. De Flevolandse vrijheidsmaaltijdsoep wordt mogelijk gemaakt door Flevo Campus. 
Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0