Anousha Nzume met Herman Pleij op Vrijheidscollege (Fresku ziek)

Geplaatst op: 10-04-2018 00:00
Vrijheidscollege 12 april: Fresku is ziek, Herman Pleij vervangt. Ook met Anousha Nzume.
 
 
Reserveer HIER je gratis kaarten!
Helaas: Fresku is ziek en moet zijn Vrijheidscollege afzeggen.
Het spijt hem heel erg.
Gelukkig hebben we snel Herman Pleij bereid gevonden zijn plaats over te nemen. Pleij is emeritus hoogleraar en als boeiend verteller regelmatig te gast bij talkshows op televisie. Maandag vertelde hij op Radio 1 waarom het debat over vrijheid van meningsuiting juist nu zo belangrijk is:
www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/451368-herman-pleij-over-de-grenzen-van-vrije-meningsuiting

Het programma wordt nu:
19.30 open , start om 20.00 uur
Anousha Nzume
Herman Pleij

Over het Vrijheidscollege van Herman Pleij
Hoe vrij mag een mening zijn? Dat is de vraag die Herman Pleij opwerpt in zijn Vrijheidscollege.
Over de vrijheid van meningsuiting zijn we het in een moderne rechtsstaat als Nederland snel eens: dat spreekt vanzelf. En we zijn er trots op dat Erasmus, Coornhert en ook Willem van Oranje daar vroeg voor gepleit hebben. Maar in de praktijk leverde die met de mond beleden vrijheid voortdurend problemen op. En dat is nog steeds zo. Waar liggen de grenzen van deze vrijheid? Waarom verschuiven ze telkens? En wie gaan daarover?
 
Herman Pleij is emeritus hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de ontwikkeling van een burgermoraal en van Nederlandse identiteiten in het algemeen. Pleij schreef hier een groot aantal artikelen, essays en boeken over, waaronder recent ‘Moet nog steeds kunnen: op zoek naar een Nederlandse identiteit’ (2016) en het essay ‘Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding’ (2017)

Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0