De Stem van West - Kaapstad meets Kytopia (Rappers Kyteman)

Geplaatst op: 14-03-2013 00:00

DJ DNA vindt raptalent in Zuid-Afrika

DJ DNA (voormalig Urban Dance Squad) reisde voor De Stem van West naar Zuid-Afrika. De Stem van West - Woodstock - Papendorp is een muzikaal uitwisselingsprogramma tussen rappers uit Utrecht-West en de Kwaito muzikanten uit de wijk Woodstock-Papendorp in Kaapstad, Zuid-Afrika.

 

Kwaito is een straatmuziekcultuur, de Zuid-Afrikaanse variatie op hiphop/house. Het is Zuid Afrika’s belangrijkste muzikale uiting van het post-apartheidstijdperk. Het woord Kwaito is een verbastering van het Nederlandse “kwaaie taal” maar het woord Kwaai staat ook voor “gangster”. De Nederlandse dance en vooral hiphop scene spiegelen zich aan Amerikaanse dance en hiphop met veel gangsterpraat etc.

Maar de Zuid-Afrikaanse Kwaito en Rijmklets (rap) hebben zich van Amerika losgemaakt. Onderwerpen van de raps zijn de alledaagse realiteit in Zuid-Afrika zoals de geschiedenis van apartheid, aids en de politieke situatie. Ze goochelen met allerlei invloeden en maken zo hun eigen mix van house, dubstep en rap. Deze samenwerking van muzikanten uit Utrecht en Zuid-Afrika levert een unieke combinatie op van Kwaito, Rap, Rijmklets, Hiphop, Cross-over en Reggae. Bijeengebracht door DJ DNA, in samenwerking met de bekende rappers PAX en ReaZun en met de (kytopia)muzikanten Alexander del Prado, Niels Broos en Frank Wienk, en met uit Zuid-Afrika: PinKi and DaBruin, Daddy Spencer, Crosby Bolani, Teba Shumba, EJ von Lyrik en Hemel Besem. Al met al een explosief, maar vooral dansbaar mengsel.

Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0