Kom ook naar de Vrijheidscolleges!

Geplaatst op: 23-03-2017 00:00

Op 6 januari 1941 sprak president Franklin Delano Roosevelt in Washington deFour Freedomsrede uit, waarin hij vier vrijheden formuleerde die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship. Ruim zeventig jaar later zijn de Vrijheid van Meningsuitingen van Religie, en de Vrijwaringen van Gebrek en Angst nog altijd relevant en essentieel: het zijn vier waarden waarop onze samenleving gebaseerd is. Het zijn waarden die ons voorhouden hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar.

 

Programma:

In Almere zijn de volgende gastsprekers te vinden:

5 april  – Sunny Bergman       – De Nieuwe Bibliotheek, 20.00 uur

Sunny Bergman is schrijver en documentairemaker (o.a. “Sletvrees” en “Wit is ook een kleur”)

13 april            – Dolf Jansen              – Hogeschool Windesheim Flevoland, 20.00 uur

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper.

5 mei   – Simone van Saarloos, KAF, 13.30 uur        

Simone van Saarloos publiceerde essays en opiniestukken, was de jongste “Zomergast” ooit en haar opzienbarende debuutroman “De vrouw die” kwam in november uit.

 

 De vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en in Almere mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim Flevoland, De Nieuwe Bibliotheek en de Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland.

 

Gratis reserveren op www.vrijheidscolleges.nl

 
De Vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals van Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen, Flevoland en Zeeland, en de Haagse Vrijheidsweken (Bevrijdingsfestival Den Haag en ProDemos). De Vrijheidscolleges zijn opgericht door Bevrijdingsfestival Utrecht, Vrede van Utrecht en Forum.
 Partners: Nationaal Comité 4 en 5 Mei, Humanity in Action

Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0