Rootsriders op Bevrijdingsfestival 2015.

Geplaatst op: 06-02-2015 00:00

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Bob Marley werd geboren. De Internationale band Rootsriders start deze week met een grote tour door Nederland en zal ook op 5 mei het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland bestijgen.

Afgelopen week bracht de band bij De Wereld Draait Door, Giel Beelen en veel andere landelijk omroepen een ode aan Bob Marley, die op 6 februari zeventig jaar zou zijn geworden. Marley streed voor het rastageloof en was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de reggaemuziek buiten Jamaica. Hij had in de jaren 70 verschillende internationale reggaehits als No Woman, No Cry en Could You Be Loved.

Bekende namen uit Rootsriders zijn onder andere Shirma Rouse en Mitchell Brunings, die beide meededen als kandidaten bij de bekende talentenshow The Voice of Holland in 2013. Ook Giovanca begon haar carrière als zangeres bij deze groep. Junior Tecla is de huidige zanger van de band.

 

Naast de zeventig jaar bevrijding van Nederland zou The King of Reggae dus ook zeventig geworden zijn dit jaar. Beide gebeurtenissen zijn een belangrijke gelegenheid en zullen samen te vieren zijn op 5 mei in het centrum van Almere. Rootsriders zullen met het Bevrijdingsfestival te zien zijn op het Sena Talent Stage, dit zal net zoals voorgaande jaren op Esplanade te vinden zijn.

Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0