Veel artiesten voor BFF 2019 bekend gemaakt!

Geplaatst op: 04-03-2019 00:00

Twee nieuwe podia en optredens van o.a. Nielson, Dirty Daddies, Davina Michelle, Kraantje Pappie en dj La Fuente.

 

Dit jaar is het een bijzondere editie van het festival, Flevoland heeft de eer de startprovincie te zijn voor de Nationale Viering Bevrijding. Hiervoor zal o.a. minister-president Mark Rutte het festival openen met het ontsteken van het bevrijdingsvuur, waarna Ali B. het festival zal aftrappen met een live concert.

Voor de Sena Performers Stage op de Esplanade zijn voor alweer de  27ste editie van Bevrijdingsfestival inmiddels de volgende artiesten vastgelegd:

Kraantje Pappie is dit jaar “ambassadeur van de vrijheid” en komt per helikopter naar Flevoland. Hij is een van Nederlands meest beluisterde urban artiesten, en stond dit jaar al meerdere keren in de hitlijsten.

Nielson staat op dit moment in de top 3 met zijn megahit “Ijskoud” en trekt wekelijks veel miljoenen kijkers bij “Wie is de mol? “ Hij heeft al vele hits gescoord met o.a. “Sexy als ik dans” en “Beauty and the brains”.

Davina Michelle  is dit jaar doorgebroken met haar hit “Het duurt te lang”, waarmee ze de allerlangste nr. 1 hit door een vrouw in de geschiedenis van de top 40 wist te behalen.

The Dirty Daddies. Binnen een paar jaar van tentfeest tot een uitverkochte Afas live? De “Daddies” bewijzen dat het kan. 7 mans spektakelband die in 90 minuten álles speelt: van ACDC tot Robbie Williams en van Beyonce tot Michael Jackson. Een waardige afsluiter.

Verder zijn er optredens van 90’s “hitmachine” 2 Brothers On The 4th Floor en half maart worden voor het hoofdpodium nog 2 grote artiesten bekend gemaakt.


Compleet nieuw is het BevrijdingsFEESTival
op de Stadhuispromenade, waar o.a. Queen Forever zal optreden (dé Europese Queen tribute band), er is een “Guilty Pleasures” programma met o.a. Re-Play, Trafassi en Belle Perez, én in de avond is er een dance programma met o.a. de dj’s La Fuente en Gregor Salto.

Ook nieuw is het programma in de “Schemerlamp Tent” op de Esplanade, met o.a. een college door Charles Groenhuijsen en akoestische optredens van o.a. Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Marcel de Groot en Maarten Peters.

Het Festival wordt dit jaar gecompleteerd met een jongeren talentenpodium (Youth Movement) op het Forum. Winkeliersvereniging OVSA zorgt dit jaar voor een muzikaal programma op zowel het Belfort als de Grote Markt, alwaar een feestprogramma met o.a. feest-jockey Jeroen Hamer en o.a. Tino Martin wordt georganiseerd.

Verder is er het “plein van de vrijheid”  met veel inhoudelijke projecten (o.a. speeddaten met veteranen en de Human Library) en wordt er vooraf een breed inhoudelijk programma uitgevoerd met o.a. Vrijheidscolleges door Ronald Giphart.

De komende weken worden er nog meer artiesten aan het programma toegevoegd en ook zullen de inhoudelijke activiteiten bekend worden gemaakt.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, V-fonds, Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing, Sena Performers en vele anderen.

 

Terug naar het overzicht

© 2021 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0