Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen over vrijheid. Dat gaat niet alleen over gebeurtenissen in het verleden, dat gaat ook over het debat van vandaag de dag.

 

Op 6 januari 1941 sprak president Franklin Delano Roosevelt in Washington deFour Freedomsrede uit, waarin hij vier vrijheden formuleerde die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship. Ruim zeventig jaar later zijn de Vrijheid van Meningsuitingen van Religie, en de Vrijwaringen van Gebrek en Angst nog altijd relevant en essentieel: het zijn vier waarden waarop onze samenleving gebaseerd is. Het zijn waarden die ons voorhouden hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar.

 De vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en in Almere mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim Flevoland, De Nieuwe Bibliotheek en de Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland.

 

Gratis reserveren op www.vrijheidscolleges.nl

 
De Vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals van Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen, Flevoland en Zeeland, en de Haagse Vrijheidsweken (Bevrijdingsfestival Den Haag en ProDemos). De Vrijheidscolleges zijn opgericht door Bevrijdingsfestival Utrecht, Vrede van Utrecht en Forum.
 Partners: Nationaal Comité 4 en 5 Mei, Humanity in Action

Programma

Almere

Voor meer informatie over de sprekers, data en het reserveren van plaatsen kijk je op www.vrijheidscolleges.nl.

Entree is geheel gratis, maar let op! Reserveren is gewenst want vol = vol.© 2018 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0