Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 27.000 studenten en werken ruim 2.800 medewerkers. Windesheim is een brede hogeschool, werkzaam in twee regio’s, met meer dan 200 kortere en langere trainingen en opleidingen van een hoog niveau. Die hoge kwaliteit geldt ook voor ons onderzoek. In de regio zijn we een gewaardeerd partner van bedrijven en instellingen.

We richten ons op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van (toekomstige) professionals. Ook richten we ons op het ontwikkelen van een leercultuur voor zowel studenten en medewerkers als bedrijven en instellingen. Met ‘leercultuur’ bedoelen we een omgeving waarin het belang van leven lang ontwikkelen wordt ingezien en is verankerd.

Windesheimbreed werken we steeds meer vanuit de wisselwerking tussen onderwijs en onderzoek en vanuit horizontale en diagonale netwerken. We laten ons inspireren door de ontwikkelingen om ons heen. Want we zijn deel van de samenleving en voelen de urgentie om vanuit onze rol als hogeschool in te spelen op wat we zien. Zo halen we het beste uit onszelf, leren we samen en dragen we bij aan een inclusieve en duurzame samenleving.

Onze missie

Bij hogeschool Windesheim staat de mens centraal. Dit betekent dat Windesheim staat voor samen leren, ontwikkelen en innoveren door praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Medewerkers en studenten van Windesheim leveren in samenwerking met professionals van bedrijven en instellingen een actieve bijdrage aan een betere wereld.

Onze visie

Hogeschool Windesheim is aanjager van een ambitieus en nieuwsgierig netwerk van studenten, medewerkers, alumni en professionals van bedrijven en instellingen. Met elkaar spelen we actief in op ontwikkelingen in de maatschappij, anticiperen we continu op kansen op de arbeidsmarkt en creëren deze ook. We hebben aandacht voor elkaar en voor ieders behoeften en mogelijkheden. We stimuleren jou om je een leven lang te ontwikkelen op een manier die bij je past. Zo haal je het beste uit jezelf, leren we samen en dragen we bij aan een inclusieve en duurzame samenleving.

 

Wil jij meer weten over de deeltijdopleidingen en cursussen in Zwolle en Almere? Stel je vragen dan tijdens de online open avond. Klik HIER voor alle info.

Geen idee wat je wilt studeren na de zomer? Kom langs op de last minute voorlichtingsavond op dinsdagavond 18 juni van 19.00 uur tot 20.00 uur. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd op een gezellige informatiemarkt, dus kom al je vragen stellen! Klik HIER voor meer info.

Wil je komen werken bij Hogeschool Windesheim? Check dan HIER voor alle info.

Kijken op de Campus in Almere? Check deze video:

Klik HIER voor de website van Hogeschool Windesheim