Short Stirling

Short Stirling – herdenking vrijheid

30 maart 2023 was het tachtig jaar geleden dat de Britse Bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog neerstortte in het voormalig IJsselmeer. Aan boord waren 7 bemanningsleden (5 Britten en 2 Canadezen). Een gebeurtenis, die het net als de vele andere gebeurtenissen, verdient om herdenkt te worden.

Om verhalen zoals het verhaal over de Short Stirling door te geven aan de toekomstige generatie, heeft een groep internationale studenten een e-magazine ontwikkeld. Ook staat er in het Bos der Onverzettelijken een prachtig kunstwerk ‘Rise’ ter nagedachtenis aan de Short Stirling. Wanneer je daar bent scan je eenvoudig de QR-code, waarmee je terecht komt op de webpagina van het digitale magazine. Hier word je meegenomen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de Royal Airforce en uiteraard alles over het verhaal achter de Short Stirling.

Samen zorgen wij ervoor dat verhalen uit het verleden blijven leven, en ons blijven beseffen dat wij vandaag de dag dankzij anderen in vrijheid kunnen leven.

Bekijk hier het e-magazine: BK716 (their-story.org)  <—-DRUK HIER