De Vrijheidsvlam & Estafette-Just Run

Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen.

Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid.

In de nacht van 4 op 5 mei ontsteekt de burgemeester van Wageningen tijdens de ceremonie het vuur voor het historische Hotel de Wereld. Op 5 mei 1945 zijn daar de bevelen ter uitvoer van het document ter overgave getekend. Vanaf deze historische locatie vertrekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. Onder andere op de 14 Bevrijdingsfestivals wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken. Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei. De aankomst van het Bevrijdingsvuur in de eigen gemeente luidt de lokale 5 mei activiteiten in. 

Dit jaar wordt het vuur opgehaald door de lopers van Just Run, de meest actieve hardloopclub van Almere!

De ruim 80 kilometer wordt in estafette vorm afgelegd, maar er zijn ook een aantal lopers die de gehele afstand gaan lopen:
Dat is ongeveer een dubbele marathon!

Rond 14.45 zal de groep op de Esplanade arriveren, alwaar de vlam zal worden ontstoken.

Info over Just Run:

Hardlopen bij Just Run is lopen voor jezelf, voor je persoonlijke prestatie en lopen in groepsverband. Hardlopen in groepsverband helpt en motiveert. Bij ons ligt de focus op plezier en technisch goed leren hardlopen. Ook als je wilt genieten van de natuur en buitenlucht en ondertussen aan je conditie wilt werken is Just Run de club voor jou! Iedereen krijgt aandacht en voor iedereen is er de mogelijkheid zich te ontwikkelen zoals hij of zij dat zelf wil. Bijvoorbeeld het bereiken van een afstand van 5 km, een PR op de 10 km, een marathon of een ultraloop.

.

Regelmatig biedt Just Run loopprojecten aan voor specifieke groepen. Zo organiseren we twee keer per jaar een starterscursus. Ook hebben we het Total Running schema ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit een persoonlijk trainingsschema gecombineerd met persoonlijke begeleiding en ondersteuning door één van onze gecertificeerde trainers. Zo gaan we stap voor stap succesvol naar het loopdoel toe werken.Naast de trainingen op dinsdag- en donderdagavond geven we ook training op woensdag- en zaterdagmorgen, organiseren we trails in de vrije natuur, lopen we op locatie en organiseren evenementen zoals de Marathon in Drie Dagen en de MMT.

Op de website www.justrun.nl vind je alle informatie.