Herdenken in Flevoland

Op 5 mei vieren we de vrijheid, en op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers die vielen bij gewapende conflicten sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland hecht grote waarde aan de verbinding tussen 4 en 5 mei.
In onze provincie worden op 4 mei een divers aantal activiteiten, bijeenkomsten en herdenkingen georganiseerd:

 

Dronten

Stichting 4 Mei Herdenking Dronten heeft als doel het organiseren van activiteiten rondom de jaarlijkse dodenherdenking in Dronten. Door de jarenlange aanwezigheid van voormalig Airgunners uit Groot-Brittanië is de herdenking bijzonder.
Centraal staat het monument met daarin de propeller van de Lancaster ED 357 op het Meerpaalplein. Het monument is ter nagedachtenis aan alle omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningen
Dondenherdenking, Herdenkingsbijeenkomst, Taptoe, Benefietconcert Orkest van Koninklijke Luchtmacht, crashpalentroute en meer.

https://protief.wixsite.com/4meiherdenking

Swifterbant

 

Meer informatie over de 4 mei herdenking in Swifterbant is te vinden op de website van de Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Swifterbant.

Noordoostpolder

 

Voor meer info over 4 mei in Noordoostpolder klik hier.

Almere 

Dodenherdenking Almere Haven

 

Voor meer info kunt u hier klikken

Bos de Onverzettelijken – “Door kinderen voor kinderen” (middagprogramma)

Elke jaar organiseert Bos der Onverzettelijken en Jeugdland-Stad op 4 mei de dodenherdenking. Dit doen zij door middel van een informatieve wandel/speurtocht door het Bos der Onverzettelijken. Door deze wandel/speurtocht worden de kinderen op een interessante en educatieve manier betrokken bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereld oorlog. Dit om de kinderen stil te laten staan bij de erge gebeurtenissen die zijn gebeurt in de Tweede Wereldoorlog.

 

Urk
Nog geen informatie beschikbaar.

Lelystad
Herdenking in het Stadspark, verder informatie nog niet bekend, meer info hier

Zeewolde
Nog geen informatie beschikbaar.