Marathon (19:15 uur)

Marathon is topsport.

Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool.

Reeds vier keer Paradiso,een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer: in korte tijd doorspekt met podiumervaring speelden zezich op Noorderslag naar een top-10 notering.

Zowel KINK als3voor12 ziet de band als één van de talenten van 2023. Marathonraast voort. V2 Benelux tekende voor hun debuut-EP (mei 2023), eenheuse mijlpaal, een proeve van bekwaamheid en een roep om meer.
De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van denog jonge, van crisis naar crisis hoppende eenentwintigste eeuw.Hoogst energiek verweer tegen een dreigende doemstemming.

Tot aan de knieën in de punk en met het hoofd in dissonante wolken. Marathon verklankt city-angst. Lennart mept zich naar een uitweg, Kay spuwt het onbehagen in aanvalshouding van zich af en Nina tilt het geheel op haar zessnarige bas naar hogere sferen. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk. Hun explosieve mix van shoegaze en postpunk wordt met de dag rijker, zeker ook live, waar toetsenist Sofie en gitarist Victor de gelaagdheid van de songs nog meer tot hun recht zullen laten komen.