BFF 2024: Alle tijden en info!

Geplaats door Barry Bouquet

Bevrijdingsfestival Flevoland: alle info en tijden voor 5 mei.

LEES VERDER VOOR MEER INFO!

Sena Performers Stage (hoofdpodium):

13.00 uur            Esplanade geopend
13.30 uur            Kinderen voor Kinderen
14.15 uur            Winnaar “Songs For Freedom”
14.55 uur            Ontsteken Bevrijdingsvuur door de Commissaris van de Koning, Arjen Gerritsen
15.00 uur            Bizzey
16.00 uur            Nederpop Allstars XL
Met Loïs Lane, Erik Mesie (Toontje Lager), Henk Westbroek (Goede Doel), Hans de Booij, Nol Havens (VOF de Kunst), Alides Hidding (Time Bandits).
18.15 uur            Douwe Bob
20:00 uur          The Dirty Daddies
22.15 uur            Flemming (Ambassadeur van de Vrijheid)

Presentatie: Jonathan Baij. Dj’s: Dj Luna & Danny, dj Jeroen Hamer.
======================
Poppodium de Meester Stage
18.15 uur            By The Books: Redouan, Mystic & Friends
19:15 uur:          Marathon
20:45 uur:         TripKip
22:00 uur:         Collignon
=======================
Strandfestival Zand Silent Disco Area
13.00-23.00 uur: Silent Zand Dj’s + photobooth
=======================
Young Movement Stage
13.00-18.00 uur
I.s.m. jongerenwerk de Schoor, optredens van de jonge talenten: Crossroad, Fince, Kiky, Tjerome & Lina, Cinnabys, Anisa, KayKay, Amy, K. Sosa & Vientje en Melody Jesarela.
=============
K=L Stage (locatie Kunst is Leuk, Citadel 22)
Van 16:00-22.00 uur Almeerse Talenten nemen het podium over bij “Kunst is Leuk”, dé ontmoetingsplek voor Almeerse kunstenaars & makers. Optredens van o.a. Curselifter, Pliff, Crossroads en DR!PD, met na afloop een Silent Disco Afterparty .
===========

13.00-17.00 uur: Vrijheidsoep met een goed gesprek in de Soeptent.
Het team van TV-kok en inspirator Sharon de Miranda laat je de Vrijheidssoep van dit jaar (gratis) proeven.

===========

De 31ste editie van Bevrijdingsfestival Flevoland komt er aan, ook dit jaar wordt de Esplanade in Almere weer omgetoverd tot een groot festivalterrein met meerdere podia en veel activiteiten. Naast een groot aantal bekende artiesten is er ook dit jaar veel aandacht voor inhoudelijke activiteiten. Ook het muzikale aanbod is uitgebreid.

Naast de “Songs of Freedom” competitie is er een podium van Young Movement, waarbij jongeren i.s.m. jongerenwerkers een eigen programma invullen. Ook nieuw is het podium van Poppodium de Meester, met een diverse programmering. Strandfestival Zand is ook aanwezig op de Esplanade, zij verzorgen de “Strandfestival Zand Silent Disco Area”.

Het festival zal worden geopend met een exclusief optreden van Kinderen voor Kinderen, die op deze dag voor het eerst hun nieuwe single “Vrijheid” zullen zingen. Ruim 40 kinderen van het nog steeds populaire koor (miljoenen views op YouTube) zullen het podium overnemen.

Het Bevrijdingsvuur zal dit jaar worden ontstoken door de Commissaris van de Koning, de heer Arjen Gerritsen. Het vuur zal hem worden overhandigd door Els van Boxtel, zij is dit jaar de “Verschilmaker”. De vlam zelf wordt de Run2day hardloop groep opgehaald in Wageningen, deze lopers zijn de hele nacht onderweg naar de Esplanade, 2 lopers zullen zelfs de hele route non-stop lopen (2 marathons achter elkaar).

Op het hoofdpodium zal daarna worden opgetreden door rapper Bizzey (te horen op meer dan 50 hit singles), waarna het tijd is voor de Nederpop Allstars. Tijdens deze show komen alle bekende Nederpop hits voorbij, gezongen door de originele zangers. Gasten zijn o.a. Erik Mesie (Toontje Lager), Loïs Lane, Henk Westbroek (Goede Doel), Nol Havens (VOF de Kunst), Alides Hidding (Time Bandits) en Hans de Booij. De avond wordt afgetrapt door Douwe Bob, die momenteel 2 grote hits heeft én afgelopen week de Music in Media Award heeft gewonnen voor “This World is Our Home”.

The Dirty Daddies hebben afgelopen week nog concertzaal AFAS Live volledig uitverkocht, ook zij zorgen vandaag in Almere voor een spectaculaire show. Het festival wordt afgesloten door Flemming. Hij is niet alleen de artiest die als eerste ooit een Diamanten Plaat heeft ontvangen (200 miljoen streams), maar hij is bovenal de Ambassadeur van de Vrijheid en reist per helikopter door het land.

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, OVSA, Rijksoverheid, Sena Performers en vfonds.