Ingrediënten
• 3 eetlepels olijfolie
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 prei, in ringen
• 2 wortels, in plakjes
• 2 stengels bleekselderij, in stukjes
• 1 courgette, in blokjes
• 150-200 g boerenkool of palmkool (naar keuze)
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 1 blik tomaten (gepeld of in blokjes) (400 g)
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel gedroogde tijm
• 2 laurierblaadjes
• 1 snufje suiker (optioneel)
• 1,5 liter groentebouillon
• 1 blik (400 g) witte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
• Verse basilicum, gehakt (als garnering)
• Zout en peper naar smaak

Zo maak je de soep

1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op
middelhoog vuur.
2. Voeg de knoflook, prei, courgette, wortel en
bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot de
groenten zacht beginnen te worden.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1-2
minuten mee.
4. Voeg dan het blik tomaten toe, samen met
oregano, tijm, laurierblaadjes en een snufje
suiker. Breng op smaak met zout en peper en
roer alles goed door.
5. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep
aan de kook.
6. Voeg de boerenkool/palmkool toe.
7. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten
zachtjes pruttelen.
8. Voeg de kikkererwten of witte bonen toe en laat
de soep nog 10 minuten doorkoken.
9. Haal de laurierblaadjes uit de soep.
10. Roer de verse basilicum erdoor en/of gebruik dit
als garnering

Wil je zelf ook een Vrijheidsmaaltijd organiseren?

Dat kan!

Check via deze link hoe we je kunnen ondersteunen:

https://www.4en5mei.nl/vieren/vrijheidsmaaltijden/aanmelden

Ook in Flevoland zijn er diverse vrijheidsmaaltijden en afhaalpunten voor de blikken soep (design: Parra)

Op deze pagina binnenkort meer informatie!